24.HU – Attól lehet még valami izgalmas és könnyed, hogy magyaros!

Budapest hétfőn este egy új fejezetet nyithatott a gasztronómiai fejlődésében, végre kezdi észrevenni a nemzetközi szakma, hogy érdemes odafigyelni Magyarországra, ráadásul megvan az első kétcsillagos éttermünk, az Onyx. Az, hogy az MTÜ (Magyar Turisztikai Ügynökség, állami pénzen) nálunk rendezte a Michelinnel a Main Cities of Europe gáláját, egyértelműen annak a jele, hogy Budapest számít a gasztrotérképen. Azt már korábban elolvashatta nálunk, hogy a Babel konyhafőnöke és tulajdonosa mit mesélt a lehetséges csillagról és a szellemiségükről, most pedig a magyar séfvilág egy másik meghatározó szereplőjével beszélgettünk a tegnapi díjátadóról és annak jelentőségéről, hogy milyen az, ha száz Michelin-csillagos séfnek kell főzni. Barna Ádám, a St. Andrea konyhafőnöke februárban elvitte a Dining Guide év séfjének járó díjat, hétfőn pedig bár az egyik főesélyesnek tartották, mégsem kaptak csillagot.

Barna a gála után azt mondta a 24.hu-nak, hogy eddig se a csillagért dolgoztak, és ezután sem változik a hozzáállásuk, folyamatosan fejlődni akarnak. Jó volt elhinni, hogy összejöhet a következő szint, de bebizonyosodott, hogy a csillagot azért még nem a magyar kollégák vagy az újságírók adják. Barna Ádám inkább azt sajnálja, hogy kevés étterem került az ajánlott éttermek közé, illetve kapott Bib Gourmand minősítést, hiszen sokan megütik már ezt a szintet.

A teljes cikk, illetve a további tartalom itt található.