BAKANCSLISTA 2019 – ÉTTERMEK

Hiszünk abban, hogy a magyar gasztronómia páratlan. Az elmúlt években abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy az ország legjobb éttermeinek séfjeivel találkozhattunk, betekintést kaphattunk munkájukba. Mind különleges személyiségek, akik egyénisége tükröződik az általuk készített fogásokban. Munkájuk, az általuk nyújtott élmények révén hétköznapjaink szereplőivé váltak. Nehezen lehetne rangsorolni a konyhájuk által meghatározott éttermeket, ezért szubjektív szempontok által összeállított toplisták helyett következzen egy étteremajánló 2019-re. Íme tíz olyan hely, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni jövőre (is).

St. Andrea Wine & Gourmet Bar (Budapest)
A St. Andrea Wine & Gourmet Bar egy, a névadó borászat presztízséhez méltó, kiváló minőségű alapanyagokra támaszkodó étterem a fényűző Eiffel Palace épületében. Mára kialakult, letisztult a Barna Ádám séf vezette csapat által képviselt irányvonal, ami leginkább “világra nyitott magyar ízek” konyhájaként foglalható össze. Jól megférnek itt egymás mellett a hagyományos, sokszor a polgári konyhából inspirálódó magyaros ízek, a nagyszülőktől ismert technológiák illetve a legmodernebb eljárások, egzotikus fűszerek és alapanyagok. Talán a gondviselésnek vagy a szerencsének köszönhetően itt jó emberek jöttek össze jó helyen, és ami a legfontosabb jó időben. Mindannyian szeretnek főzni. Szeretnek örömet okozni vendégeiknek, szeretnek vendégül látni másokat. Végtelen szerénységgel veszik tudomásul a sikereket és méltósággal a kritikákat, amelyekből igyekeznek tanulni. Szeretnének oda kerülni, ahová a vendégeik pozícionálják őket.

A teljes cikk itt található.