HOL EGYÜNK LECSÓT?

Krúdy szerint az ember nyáron paradicsomot és paprikát eszik, míg télen lecsót. A magyar ember azonban bármikor elfogyasztja a híres paradicsom-paprika “pörköltöt”, az eredetileg balkán származású, ám számos nemzetre hangolt (lásd: ratatouille, shakshuka, menemen…) finomságot. Tojással, kolbásszal, rizzsel, virslivel, babbal, csípősen, bográcsban – minden családban más a kedvenc. Titka a jó minőségű zöldség, a finom kolbász és a mellé tálalt kiváló kenyér. Ha nem a hétvégi bográcsozás alkalmával készítjük, hol ehetünk klassz lecsókat Budapesten? Utánajártunk.

ST. ANDREA WINE & GOURMET BAR

Nem különben győztük dicsérettel illetni Barna Ádám lecsóját. A St. Andrea séfje Békéscsabáról származik, ahol a kolbász és a lecsó kéz a kézben járnak, így természetes, hogy szívügye a szóban forgó fogás. A csodaszép tányér minden eleme gondviselésről tanúskodik a többféle paradicsomtól és paprikától a lustán folyó, 64 fokon készített tojásig. Minden falat robban, és nem lefojtja, inkább még emel a minőségen a friss pékáru. Vagány és mégis hagyományőrző, hogy Barna Ádám régóta az étlapon tartja a lecsót – joggal, hiszen ez az elkészítési mód a fogás igazi ünnepe.

A teljes cikk itt található.