IGAZÁN – MI TÖRTÉNT 2014-BEN?

Egri Bikavér Grand Superior 2014 – Fine Wine

Korábban már meséltünk várakozásainkról a nehéz 2014-es évjárat IGAZÁN Egri Bikavér tételét illetően. Május 7-én, hétfőn pedig hivatalosan is bemutattuk a bort a szakértő közönségnek, számos sommelier, borszakíró és sajtós vett részt azon a sajtótájékoztatón, ami a bor köré épült.

Ahogy beszámoltunk róla, kihívásokkal teli időszakban növekedett a szőlő, mégis termőhelyet kifejező, egyedi ízvilágot tükröző bor született belőle. Az Igazán 22 hónap hordós és 18 hónap palackos érlelés után végre megmutatja önmagát, de még így is rejt titkokat…

 

Mi van a név mögött? 

Talán sokan nem tudják, hogy minden borunkat Dr. Lőrincz György ihlete alapján nevezzük el, melyek sokszor vallásos alapokból erednek. Ennek a bornak a neve mégis kicsit másképpen szőtte be magát az életünkbe.

Biztos mindenki emlékszik Kovács Ákos, Kossuth-díjas magyar dalszerző és énekes Igazán című dalára, mely véletlenül éppen a 2014-es évben látott napvilágot. Így már nem is olyan meglepő, hogy ez a zeneszám ihlette Lőrincz Györgyöt, mikor a bor elnevezésére került sor.

A sajtótájékoztatón Kovács Ákos is részt vett, mint díszvendég és volt szerencsénk borunkat vele is megkóstoltani, most pedig már Önök is megtehetik ugyanezt.

A teljes cikk itt található.