PORTRÉ: LŐRINCZ ANDREA – A SPORTTÓL A VIRÁGOKIG – ÉDESANYAKÉNT

A St.Andrea Szőlőbirtok névadóját sokféleképpen ismerik: Dr. Lőrincz György felesége, a St.Andrea titokzatos múzsája, a Lőrincz gyermekek, Gyuri, Anna, Bálint és Ákos Édesanyja. Nincs is ezzel semmi baj – halljuk Andreától… de mégis szeretnénk bemutatni, hogy mennyi szerepe volt, van és lesz még Tóth Andreának.

Teniszező

Fiatalságának éveit a legnagyobb részben végig a sport ölelte körül. Az általános iskolai és gimnáziumi időszakot is a sport szeretete és űzése jellemezte. A nyarakat a tenisz pályán töltötte, ahol reggeltől estig edzett. Minden barátsága a sportból született és Édesapjához hasonlóan sokáig nagyon szeretett volna testnevelés tanár lenni.

Szerelem

A nagybetűs szerelem 17 évesen érte el. Gyurival sokáig egymás mellett laktak, már az általános iskolában is évfolyamtársak voltak, de sosem botlottak igazán egymásba. Mivel mindkét gyermek anyukája ugyanott dolgozott, előfordult, hogy a gyerekek bementek ebédelni hozzájuk. Egy ilyen alkalommal történt, hogy Andrea odaült Gyuri és a testvérei asztaltársaságához ebédelni. Mély szerelem kezdődött.

Biológus

Az érettségi után Gyuri egy évre bevonult a katonaságba, Andrea pedig az Egri Főiskolán kezdett, Testnevelés és Biológia szakon. Miután Gyuri hazatért, úgy döntött, hogy szeretné abbahagyni a testnevelés szakot és csak a biológiára összpontosítani. Debrecenbe költözött, ahol kutató biológusként végzett.

Feleség

Fél év különlét és a filmbe illő nagy kibékülés után, Andi már el tudta azt képzelni, hogy férjhez menjen Gyurihoz, bár még az iskolapadot nyomták. Mégis a harmadévet fejezték be, mikor – szülői támogatás híján, de – összeházasodtak.

A teljes cikk itt található.