„SZERETNÉNK LEBONTANI A GÁTAKAT”

Kisiskolás kora óta szakács szeretett volna lenni, pedig akkoriban közel sem fürödhettek úgy a népszerűségben a séfek, mint manapság. Vezetett vadászházat, dolgozott Angliában, Ausztriában és Kanadában. Barna Ádám, a St. Andrea Wine&Gourmet Bar séfje szerint manapság ismét fontosabb a küllemnél az íz, ugyanakkor a látszólag egyszerűbbnek tűnő ételek mögött is komoly munka van. Azt is elárulta nekünk, miért kell kiírni másképp a táblára a zöldbabfőzeléket.

– Januárban önt választotta a Dining Guide az év séfjének. Mennyiben változott meg az élete azóta?

– Alapvetően nem sokat, mert nem díjakért dolgozunk, az elismerések nem határozzák meg a mindennapjainkat. Ezért nem gondolom, hogy ez akkora teljesítmény lett volna részemről, és azóta is teszem a dolgomat. Ugyanakkor az tagadhatatlan, hogy a díj felelősséggel jár.

– Nőtt a forgalom a korábbiakhoz képest azt követően, hogy önnek ítélték a címet?

– Mindenképpen érezzük, hogy egyre több a magyar vendég, amiben talán szerepet játszhat az elismerés is. Ugyanakkor úgy értékelem: a díj nem nekem szól egyedül, hanem értékelték azt a lendületet, ami az étteremre, vagyis a managementre, Lizicsár Miklós üzletvezetőre, Kollár Endre sous séfre és az egész csapatra jellemző.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.