FILOZÓFIA

Lassan 10 éve történt, amikor először jártunk Egerszalókon. Megismertük Lőrincz Gyurit, találkoztunk St. Andival és a gyerekekkel, kóstoltuk a borokat. Beszippantottuk a pince illatát, álltunk a Nagy-Eged-hegyen és csodáltuk a tájat, a hullámzó dombokat és éreztük a természet közelségét, az energiákat. Láttunk napfelkeltét és néztük a Napot, amint elbújik a szőlőtőkék mögött. Megéltünk itt néhány ébredező tavaszt, forró és szikrázó nyarat, langyos őszt és csikorgó téli hónapokat. És minden alkalommal úgy éreztük, itt valami más van.. ENERGIÁK. ÉRZÉSEK. ÍZEK. HANGULATOK. ÉRZELMEK. NAGY BOROK. Így álmodtuk meg a ST. ANDREA WINE & GOURMET BÁR-t… Elhoztunk Budapest belvárosába egy pici darabot a pincészetből, a dűlőkből, a színekből, az érzésekből, a gondolatokból, hogy közvetítsük mindazt, amit Dr. Lőrincz György és családja képvisel. Legendás szolgáltatással, a bor minőségéhez méltó gourmet fogásokkal, kellemes környezetben, minőségi kiszolgálással, csak itt elérhető bor-és pezsgőtételekkel szeretnénk maradandó élményt nyújtani kedves vendégeinknek azzal a küldetéssel , hogy minden nap “Törekszünk a jónak gyakorlására!”

ELHELYEZKEDÉS

A St. Andrea Wine & Gourmet Bár Budapest egyik legpatinásabb épületében, a belvárosi Eiffel Palace irodaházban talált méltó helyére. Ez az a hely, ahol az épített minőségi környezet találkozik egy borászat minőségi törekvéseivel. Igényes és egyedi módon, kellemes gasztronómiai élményeken keresztül szeretnénk itt bemutatni az egri borvidék egyik meghatározó pincészetét, az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtokot. A hangulatosan kialakított tér, valamint az egri borvidék különleges és exkluzív borainak széles választéka tökéletes helyszínné teszik a gourmet bárt borkóstolásokhoz, üzleti ebédekhez, partnermegbeszélésekhez és különleges rendezvényekhez Dr. Lőrincz György, a St. Andrea Pincészet birtokigazgatója és borásza hisz abban, hogy az Eiffel Palace és a St. Andrea márkanév tökéletesen kiegészítik egymást, hiszen értékrendjük közös. Mára mindkét név egyet jelent a presztízzsel, a kiváló minőséggel, a múlt tiszteletével, a jelen örömteli ünnepével és a jövőbe tekintéssel.

KÜLÖNTERMEK

A St. Andrea Wine&Gourmet Bárban két különterem található , az egyik 12 fő, a másik 20 fő befogadására alkalmas. Itt lehetőség van kisebb csoportok , társaságok összejövetelére, családi , baráti, céges események lebonyolítására , igény szerint ételekkel és borokkal, borvacsorákkal, borkóstolókkal kiegészítve is. Információ és ajánlat kérése: info@standreaborbar.hu

A BORÁSZAT

BORTERMELÉSI FILOZÓFIÁNK
SZÁMUNKRA EGER AZ EGYIK LEGIZGALMASABB BORVIDÉKE MAGYARORSZÁGNAK. HÁLÁSAK VAGYUNK, HOGY ITT MŰVELHETJÜK SZŐLŐINKET. KÜLÖNLEGESEN IZGALMAS FELADAT EGY HELYEN FEHÉR ÉS VÖRÖSBORRAL FOGLALKOZNI.

A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnénk termőhelyeink egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelünk borvidékünk hagyományos fajtáira, mint az olaszrizling, a hárslevelű, a furmint, a kadarka és a kékfrankos. Törekszünk megismerni termőhelyeinket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésünket, valamint kifinomítani és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. … és igyekszünk megérteni földi küldetésünk lényegét.

„A Borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni.

Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, képesek vagyunk felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére.
(…) és ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet.”

Dr. Lőrincz György

RÓLUNK ÍRTÁK

“Nagyon jól éreztük magunkat. Az ételek, a hozzájuk párosított borok tökéletes harmóniában voltak egymással. A fogások nem csak a testnek és a léleknek, hanem a szemnek is örömére szolgáltak.” “Remek az étterem hangulata. Az ételek és a borok világszínvonalúak. Kiemelném az ételek es borok összhangját, harmóniáját.” “Kifogástalan volt az ételek minősége és különleges a választék. Remekül illettek hozzájuk a kiváló borok. A felszolgálgálás udvarias és barátságos volt.” “Nagyon kellemes volt a társaság csodas a hely, ízek, borok, a hangulat fantasztikus volt.” “Az est kötetlensége, lazasága, a meghívott vendég őszintesége, kedvessége és persze a finom ételek és szép borok…”

A SÉF

Barna Ádám Gault Millau Österreich 2015 2sapka, 15 pont Genusswirt des Jahres Österreich 2013 Világra nyitott magyar ízek. Egy ország, egy egész régió, az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készülnek Barna Ádám séf végtelenül őszinte ételei. Tudásának és tapasztalatainak elmélyítését mi sem mutatja jobban, mint az előző évek külföldön elért szakmai sikerei, végtelen tanulási vágya és a perfekcionizmusra való törekvése. Konyháját letisztultság, alázatosság jellemzi, mindezt pedig érezhetően átjárja a vidéki szellemiség, mely a nagyvárosi pompával ötvözve nyújt igazán egyedi gasztronómiai élményt. Az utóbbi évek utazásai, külföldi étterem látogatásai és sztázsolásai nagy hatással voltak a konyha jelenlegi stílusának kialakulásában. Ezt a stílust azonban hazánk legizgalmasabb alapanyagaival teszi még különlegesebbé.