Bemutatkozott a “Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulás

Az idei Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála legkülönlegesebb momentuma a „Made in Hungary” Top Gasztronómia Társulás létrehozásának bejelentése volt. Útjára indul ugyanis egy nagyon különleges és sokra hivatott vállalkozás, melyhez éttermünk is csatlakozott.

A „Made in Hungary” Top Gasztronómiai Társulást a Dining Guide és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hívta életre a 20 legjobb hazai étterem részvételével. A társulás célkitűzése a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg elismert alapanyagkettősének összekapcsolása a legjobb magyar séfek teljesítményével.  Az első ilyen alapanyag-választás a kacsamáj és a magyar borászat csúcsteljesítménye, a 6 puttonyos Tokaji Aszú. A külföldön is elismert presztízs hazai alapanyag, a kacsamáj, valamint a legismertebb magyar bor, a Tokaji Aszú a topséfek kezében egy „Made in Hungary” elnevezésű fogássá változik. Február 26-tól a TOP20 étterem étlapjain a „Made in Hungary” logó feltüntetése alatt mindenki számára elérhetővé válik és rendelhető az adott étterem „Made in Hungary” kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója.

„Ez a párosítás mindenki számára ismert, de az utóbbi évtizedekben inkább csak fogalmi szinten volt tetten érhető a magyar gasztronómiai kínálatban” – árulta el Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója. „A „Made In Hungary” missziója az ilyen megkérdőjelezhetetlen hazai brandek új kontextusba helyezése a legtehetségesebb magyar topséfek bevonásával. Ezáltal egy olyan unikális minőséget hozunk létre, amely a hazai és nemzetközi szinten is értelmezhető új kategóriaként jelenhet meg az éttermek étlapjain.”

A St. Andrea Restaurant séfjének, Barna Ádámnak “Made in Hungary” kacsamáj és Tokaji Aszú koncepciója: Kacsamáj, alma, sárgacékla. Harmonikus, krémes, roppanós és izgalmas.

A „Made in Hungary” alapító séfei:

// Anyukám mondta / Dudás Szabolcs

// Arany Kaviár / Kanász László

// Babel / Veres István

// Baraka / André Bicalho

// Borkonyha, Textúra / Sárközi Ákos

// Costes / Palágyi Eszter

// Costes Downtown / Tiago Sabarigo

// Fricska / Nagy Szabolcs & Giczy Andor

// Kistücsök / Jahni László

// Kollázs / Győrffy Árpád

// MÁK / Mizsei János

// Olimpia / Ádám Csaba

// Onyx / Mészáros Ádám

// Platán / Pesti István

// Salon / Wolf András

// St. Andrea Restaurant / Barna Ádám

// Stand, Stand25 / Széll Tamás & Szulló Szabina

// Tama / Erdei János